Isolatie

Om een goede start te nemen bij het zetten van een nieuw dak of bij een renovatie dan moet je vooraf de beste isolatie kiezen. Het heeft geen nut om slechte isolatie te nemen om de prijs te drukken want daar krijgt u later zeker spijt van.
Er bestaan verschillende soorten van isolatie die gaan van wol over platen naar schuim

enkele voorbeelden van de soorten:

  • glaswol
  • rotswol
  • cellenglas
  • geëxpandeerd polystyreenschuim
  • geëxtrudeerd polystyreenschuim
  • polyurethaanschuim
  • polyisocyanuraat

 

De Vlaamse energieprestatieregelgeving bepaalt dat bij nieuwbouw en vernieuwbouw dakisolatie verplicht is. De minimale isolatiedikte volgens deze regelgeving is 10 cm indien gebruik gemaakt wordt van minerale wol (met een lambdawaarde van 0,040 W/mK). De Vlaamse overheid beveelt zelf een isolatiedikte van 15 cm of meer aan voor daken, indien er voldoende ruimte beschikbaar is in het dak.

Enkele manieren om uw dak te isoleren:

Isolatie tussen de dragende dakelementen: de ruimte tussen de kepers en spanten wordt opgevuld met een isolatiemateriaal. Minerale wol leent zich het best voor deze toepassing. Hierbij dient men steeds een ononderbroken lucht- of dampscherm aan te brengen in de dakconstructie.

Zelfdragende isolerende dakelementen: het dak is opgebouwd uit ‘sandwichpanelen’ waarbij de kepers, de isolatie, het onderdak en de tengellatten deel uitmaken van het paneel.

Sarkingdak: de isolatieplaten worden bovenop de kepers en de spanten aangebracht.

Isolerende binnenafwerking: kant-en-klare panelen (uit gipskarton en thermische isolatie). Die methode kan men vooral gebruiken bij verbouwingen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij in samenspraak met u tot een perfecte isolatie en afwerking van uw dak komen.